Museum Nacional d'Art de Catalunya

Het cultuurhistorisch museum MNAC ligt in het park Montjuïc. In een kasteel met uitzicht staat een collectie van Romaanse kerkschilderingen uit de 10de eeuw tot aan abstracte expressionisten zoals Antoni Tapies.

Ruim 3 uur duurde onze ontdekkingstocht door de Catalaanse kunst. Zeker een hoogtepunt van ons verblijf! Helaas mochten we de collecties niet fotograferen, maar ook het gebouw was meer dan de moeite waard.

De aanloop

De aanloop

Er horen ook ergens fonteinen actief te zijn, die het museum vooral 's nachts een prachtig aanzicht moeten geven. Maar we vonden dit ook al imposant genoeg. En toen moesten we nog helemaal omhoog. Gelukkig is Barcelona de Stad Der Roltrappen. Waar mogelijk en waar toeristen mogelijk komen worden roltrappen ingezet. Wij hebben niet geklaagd.

De facade

De facade

Na het beklimmen van de trappen (oke, een deel was roltrap) kun je bijkomen op het terrasje voor het museum en genieten van het magnifieke uitzicht.

De grote zaal

De grote zaal

In de exposities mochten we geen foto's nemen, van de binnenkant van het gebouw zelf wel. En dat is ook best mooi, want het museum is een prachtig gebouw.

Het interieur bewonderd door Sarah

Het interieur bewonderd door Sarah

Het interieur bewonderd door Victor

Het interieur bewonderd door Victor

Het interieur

Het interieur

Het uitzicht

Het uitzicht

Het museum ligt op een heuvel in Parc Montjuic waar je een prachtig uitzicht over (een deel van) Barcelona hebt. Let ook op de blauwe lucht en bedenk dat dit tussen kerst en oud & nieuw is. Heerlijk weer!

Van afstand

Van afstand

Het museum is vanaf ver te zien. Zodra we het metrostation van Placa Espanya uitliepen zagen we het kasteel al liggen.

Water en een beeld

Water en een beeld
naar boven toe